אתר הטיולים בלב הגליל
דף הבית תיירות בגליל מסלולים בגליל ישובים בגליל חלונות קישורים צרו קשר רישום English

שביל החלב - בעקבות מאכלי החלב באזור

לפניכם מפה גיאוגרפית או תצלום אויר (תצ"א) של מסלול הטיול המוצע. בעמודה הימנית ניתן לסמן את המאפיינים/האטרקציות המועדפים עליכם והם יופיעו על גבי המפה. ניתן לעמוד עם הסמן על האייקון שיופיע ולפניכם תפתח תיבה אשר בה יוצגו כל העסקים הקשורים למאפיין שבחרתם. הקלקה על שם העסק בתיבה שנפתחה תאפשר לקבל תצוגה מפורטת של דף העסק כולל דרכי הגעה, זמני פתיחה וכד'.
בילוי נעים.
נקה בחירה
מחלבה – דיר צאן מחלבה – דיר צאן
טבע טבע
סדנת אמן סדנת אמן
מורי דרך מורי דרך
ספא ספא
אטרקציות אטרקציות
מסעדות מסעדות
פעילויות לילדים פעילויות לילדים
ארכיאולוגיה ארכיאולוגיה
גלריות גלריות
אירוח כפרי אירוח כפרי
בתי קפה בתי קפה
יער יער
חניון חניון
אופניים אופניים
אתר יהודי אתר יהודי
בית בד בית בד
תיירות חקלאית תיירות חקלאית
מקומות בילוי מקומות בילוי
מרכזי קניות מרכזי קניות
חוות רכיבה חוות רכיבה
מצפור מצפור
אקולוגיה אקולוגיה
ג'יפים ג'יפים
בית הארחה בית הארחה
מפת המסלול

שביל החלב - בעקבות מאכלי החלב באזור

משך המסלול: חצי יום
עונה מומלצת: כל השנה
מאפיינים: מחלבה – דיר צאן, תיירות חקלאית, מצפור,
אורך: 30

כיצד מגיעים

מכביש 85 (עכו-צפת) נעלה לכביש הגישה הישן לישוב הקהילתי גילון {1} ובכניסה הישנה לישוב {2} נפנה ימינה עם השילוט

מסלול

החווה  הראשונה שבה נתחיל את היום -חוות הנוקד של דני ברזילי ביישוב הקהילתי גילון, {2}

במקום נוכל לצפות על נופו של גוש שגב ולהנות מארוח חם ומסביר פנים של דני.

מומלץ לבקש מדני הסבר על ייצור הגבינות והתהליך. את הטכנולוגיה למד דני בצרפת לאחר שעדר עזים הגדול שממנו התפרנס נגנב,  למד את המקצוע והיום הוא מומחה לענייני בקטריולוגיה, או כמו שהוא מעיד: "אני חי כל חיידק".  
במקום גבינות קשות וגם כמה גבינות בשלות, הארוחות הן לפי תפריט וכוללות גם לחם כפרי משיפון, סלטים מירקות טריים, יין ולפעמים פשטידות. למקום תעודת כשרות.

ארוחות מומלץ לתאם מראש ב-04-9566062, או 050-5705229. 
כשנסיים להנות מהמקום, נחזור לכביש 85 וניסע מזרחה לכיוון כרמיאל, בכניסה המזרחית לעיר {3} , נפנה ימינה ונעלה להר כמון ולכיוון הישוב הקהילתי כמון ולפני הכניסה לישוב {4}  נפנה שמאלה עם השילוט ונגיע

לחוות רום {5} , שהוקמה ב-1986 על ידי עמית רום.
החווה ממוקמת בהר כמון הגבוה בהרי הגליל התחתון בגובה של 603 מטר מעל פני הים. החווה משתרעת על שטח של 4000 דונם שטחי מרעה של חורש ים תיכוני המורכב מאלות, קטלבים, חרובים. בחווה מגדלים עזים שחורות במרעה טבעי ועל ידי רעיה מבוקרת שומרים על החורש מפני שריפות ומעלים את נוף העצים.
במקום מיוצרים מספר סוגים של גבינות רכות וקשות וכן יוגורטים עשירים בטעם. למשל, גבינה צ'רקסית, גבינת קממבר שבאה במספר סוגים של עטיפה – עלי גפן, פחם צרפתי או תערובת תבלינים, דניש בלו שהיא גבינה קשה עם עובש, פטה צרפתית מיושנת וגם סתם גבינה לבנה עם תערובות של תבלינים. החווה שוכנת על קו פרשת המים (העזים שלי, מתבדח עמית רום, דואגות באופן שווה למפלס הכנרת ולמפלס הים התיכון) עם נוף משגע למזרח ולמערב.

 יש לתאם מראש. 04-9886174, 057-7308134. 

מהחווה נרד בחזרה לכרמיאל ולפני היציאה נפנה ימינה ונעקוף את תחנת דלק פז למסעדת השוקולד והחלב של כרמיאל - ART DECOCO  {6} בוטיק לשוקולד ועוגות משובחות והינו גם בית-קפה ומסעדה המשלבת מטבח ישראלי ומטבח חובק עולם בסגנון מטבח חלבי ודגים, מגישה מגוון רחב של מנות וטעמים, מגישה מגוון רחב של מנות וטעמים תוך שימוש תוצרת ישראלית טריה ורעננה, ירקות עונתייים ממיטב המשקים בישראל, וגבינות איכותיות ובעלות מוניטין, הן מתוצרת מקומית והן יבוא מחו"ל, כמו דנה בלו וברי.
ב - art decoco השף, גל קריאף, וצוות העובדים יוצרים מנות בטעמים ייחודיים, המוגשות גם הן בצורה חזותית-אומנותית, ומשלבות מטבח ישראלי עכשווי לצד מטבח ישראלי מסורתי,חדש עם ישן.
נסיים את טיולנו באזור הדרומי של משגב, לצורך כך נחזור בכביש 85 עד הכניסה המערבית של כרמיאל ונפנה עם השילוט למשגב, נחצה את נחל חילזון ובצומת יובלים נפנה ימינה וברמזור שוב שמאלה ונעלה על רכס יודפת עד צומת יודפת. נפנה שמאלה
(כביש 7955) [7] . חולפים על פני יודפת ועל פני אוהל יעל ומתחילים להנות מהנוף ולשים לב לימין. מאוהל יעל פונים בדרך העפר השניה ימינה [8]. (יש שלט קטן שעליו רשום "גבינות עיזים", ויש אוהל בדואי). שם עוברים את השער הראשון (וסוגרים אותו אם קיבלתם אותו סגור) ממשיכים ישר עד לשער הבא (עליו מצויירות שתי עיזים) נכנסים וסוגרים. ממשיכים ישר עד החווה,

" חלב עם הרוח" [9] - בגבעות שמסביב רועה עדר עיזים, ממנו אנו מייצרים גבינות מחלב עיזים אורגני.בתאום מראש בלבד, אתם מוזמנים לחלב עם הרוח, לטעום מהגבינות, מהיין המקומי ומהאווירה השקטה והמיוחדת.

בחוות חלב עם הרוח, יש מסעדה, הפועלת מידי יום ביומו, בתיאום טלפוני 0505327387.

העיזים של חלב עם הרוח ניזונות ממרעה טבעי בלבד, לכן הן מייצרות חלב אורגני טהור. הידע להכנת הגבינות נאסף בהרי סרדינה, קורסיקה, פרובאנס וטוסקנה. כך נמהל ידע מסורתי עתיק בתנאים הארצישראליים והוליד גבינות מפתיעות, המשלבות את ניחוחות הגליל.

הגבינות עומדות בכל התקנים ונמצאות בפיקוח.את הגבינות אפשר לקנות בתאום מראש בלבד.

המסעדה, חבויה בטבע, יושבים תחת עץ חרוב או עץ השקד על שטיחים וכריות, ואוכלים ממבחר הגבינות המקומיות, המועשרות בסלטים, לחם שאור ומשקה, מול בקעת נטופה הפרוסה מתחתינו.

כל הזכויות שמורות ל-copyright ©
      כרמיאל   מועצה אזורית משגב   הסוכנות היהודית  
צור קשר
האתר הוקם בשיתוף א-לה גוש וחברת MeyData. עיצוב רועי פרץ - סטודיו P2